Thursday, January 31, 2008

TRAFFIC (A.K.A. The Crazy Woman's Fair)

Γειά σε όλους σας!

Δεν πιστεύω να με πεθυμήσατε? Έτσι μπράβο.



Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση βάλτε να παίζει το βιντεάκι (γιατί και η πολλή σοβαρότητα βλάπτει).

Γράφω ορμώμενος από την κοίμηση του Μακαριώτατου Χριστόδουλου. Ακούω λοιπόν χθες οτι θα κλείσουν οι δρόμοι, απαγορεύεται το παρκάρισμα κλπ στο κέντρο της Αθήνας. Καλέεεεε camping (θα σας πω για αυτό κάποια άλλη φορά - μήπως το έχω ξαναπεί ;-}). Και εγώ που μένω στην κάτω άκρη της Αθήνας και δουλεύω στην επάνω άκρη, πώς θα πάω στη δουλειά μου????????? Να πετάξω?

Τέλως πάντων, σηκώνομαι ο καλός σου, εξοπλίζομαι με όση υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος 7μιση το πρωί και φεύγω να πάω για δουλειά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά σήμερα κυκλοφορούσα κιόλας. Μέρα παρά μέρα συμβαίνει αυτό, να το χάσεις? Για να μην πλατειάζω, βγήκα Συγγρού περίπου 7.40 π.μ. Και έφτασα, που λέτε, στο γραφείο - μέσα, κάθησα κιόλας - 8.10 π.μ. (κανονικά θα έφτανα γύρω στις 8.50) Έχοντας σταματήσει να πάρω καφέ και να παρκάρω κιόλας. Τι μας λέει λοιπόν αυτό?

Δυο πραγματάκια:
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι ΠΑΡΑ πολλοί τελικά.
2. Οι εργαζόμενοι που χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αυτοκίνητό τους καθημερινά είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που τελικά το παίρνουν.

Και επίσης ερωτώ:
Γιατί οι αργίες - αυτού του τύπου - είναι μόνο για τον Δημόσιο τομέα? Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ανθρώπους, γυναίκες, μανάδες, Χριστιανούς, θρησκευόμενους κλπ? Δηλαδή σήμερα πενθούσε το Δημόσιο, αλλά οι Ιδ. Υπάλληλοι το διασκεδάζαν στη δουλειά γιατί είναι του "Έξω απο' δω" (που λέει και η θεία μου)? Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!!

Συνεχίζω λοιπόν να αναρωτιέμαι γιατί γίνονται αυτά τα κουλά μόνο στην Ελλάδα? Βλαμμένοι είμαστε (ρητορική ερώτηση)? Γιατί κυριαρχεί αυτός ο άκρατος παραλογισμός στα πάντα? Και στην τελική, αφού εμένα τον Ιδ. Υπάλληλο το κράτος με έχει και χεσ... (ή πιό σωστά, ούτε που να με χε...) και με στέλνει για δουλειά σε μέρα Εθνικού πένθους, γιατί πρέπει να με αναγκάσει να πάω και μέσω "Καΐρου" προκειμένου να περάσει η νεκρώσιμη τελετή άνετα και από το κέντρο?

Όπως καταλαβαίνετε, είμαι υπερβολικός για ακόμη μια φορά (γιατί είπαμε, είμαστε και theatrical προσωπικότητες) γιατί από όλα αυτά εμένα δεν με επηρρέασε τίποτε απολύτως (εξαιρεθέντος του γεγονότος οτι δούλεψα σχεδόν 1 ώρα παραπάνω!!!).

Αυτά για σήμερα. Δεν έχει φωτογραφία αυτή τη φορά, γιατί θα ταίριαζε πολύ μια φωτό του Χριστόδουλου, αλλά... δε νομίζω!


Πάρα πολλά φιλιά και εις το επαναγράφειν!

2 comments:

Vaggie said...

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απλά....αρρώστησαν εκείνη τη μέρα! :):)

Am I George anymore? said...

Και καλά...